Farm of the World onderzoekt nieuwe en duurzame mogelijkheden voor het platteland: hoe kan het platteland bijdragen aan een sociale, duurzame en dynamische lokale samenleving? De thuisbasis is de verlaten boerderij ‘ De Kreake’  in Húns, een klein dorp in Friesland. Door kunstenaars, ontwerpers, boeren, ambachtslieden, koks en architecten van over de hele wereld samen te laten werken met de lokale grondstoffen, wordt de Kreake opnieuw een productieve boerderij – maar deze keer als een voorbeeld van de kracht van creativiteit en de natuur.

Farm of the World is een stichting (zonder winstoogmerk) die ten doel heeft het stimuleren van bewustwording en duurzame omgang met kunst, natuur en cultuur en doet dit door het organiseren van kunst- en natuurprojecten.

People

Claudy Jongstra

Artistiek directeur

Claudy Jongstra (1963) maakt kunstwerken en architecturale installaties van handgevilt materiaal. Ze werkt zoveel mogelijk in een gesloten ecosysteem en houdt de hele productieketen van haar werk in eigen hand; van de schaapskuddes waar de wol van wordt gebruikt, tot het kweken van verfgewassen. Haar werk is gebaseerd op ethische waarden als rentmeesterschap, biodiversiteit en het behoud van natuurlijk erfgoed.

Haar werk is opgenomen in de collecties van het SFMOMA, San Francisco, Victoria & Albert Museum in London, Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum of Modern Art New York, Barnes Foundation in Philadelphia en het Fries Museum in Leeuwarden.

 

Claudia Busson

Projectleider Botanics en Treasures of Nature

Claudia Busson werd opgeleid als restaurator van houtgesneden vergulde objecten en heeft gewerkt voor diverse musea als het Amsterdam Museum, Fries Museum en Instituut Collectie Nederland. Haar jarenlange ervaring in het werken in biodynamische landbouw heeft ze opgedaan op een landgoed in Umbrië, Italië. Verdere scholing op dit gebied verkreeg ze door het volgen van diverse opleidingen en cursussen aan de Warmonderhof en Kraaybeekerhof.

 

Sinds 2008 is ze betrokken bij de tot standkoming van de verfplantentuin van studio Claudy Jongstra. In 2011 ontwierp Busson de schoolmoestuin van de Vrije school in Leeuwarden, waar ze vervolgens tot 2015 met schoolklassen in werkte. De laatste 3 jaar heeft ze zich gericht op het creëren van de tuinen op boerenlandgoed “de Kreake” in Húns. Vanuit haar grote liefde voor de natuur en gevoel voor samenhang van plant, mens en dier, wordt er ook gewerkt met jongeren in de tuin, brood gebakken, graan verbouwd en boeketten gemaakt.

bestuur Farm of the World

Het bestuur van Farm of the World bestaat uit:
_Saskia Bak (voorzitter), directeur Museum Arnhem
_Erik Vriesen (penningmeester), directeur Hofsteenge Zeeman Group
_Maria Tuerlings (secretaris), oud-directeur TransArtists

Contact
Farm of the World

Húns 32, 8832 KC Húns, The Netherlands
info@farmoftheworld.nl