De Kreake is een kleine boerderij aan de rand van het dorp Húns. Het is een kleine, beschutte oase in het weid(s)e landschap van de Greidhoek, dat vanwege de zware klei alleen gebruikt werd voor grasland voor de melkveehouderij en tegenwoordig ook voor natuurbeheer en bescherming van weidevogels.

Geen betere en meer rustgevende plek om Yoga te beoefenen of om een Mindful Meditatie te volgen. Deze bijzondere sessies zijn in samenwerking met The Sweat Series en met BijBetty. De yoga workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie. Je hoeft voor de niet lenig, ervaren of sterk te zijn. Stap op het matje en ervaar wat Yoga in deze prachtige setting voor jou kan betekenen.

BijBetty is een ervaren mindfulness trainer. Ze zegt over mindfulness:  volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Mindfulness betekent volledig aandacht hebben in het hier en nu en dit betekent een intensere en bewustere manier van leven. Je geest wordt rustiger en je kunt je beter concentreren en ontspannen. Je leert bewuster keuzes te maken in plaats van te reageren vanuit automatische patronen. Hierdoor ga je anders om met gedachten die niet behulpzaam zijn. Je wordt je bewuster en je leert beter je grenzen bewaken.
Mindfulness leer je niet uit een boek. Theorieën en concepten zijn nuttig als ondersteuning, maar het dagelijkse leven is je belangrijkste oefenveld, en je eigen ervaring je belangrijkste leraar.

De workshops worden afgesloten met zelfgeplukte thee en een hapje.

Data
– 12 april | Yoga
– 10 mei | Mindfulness
– 14 juni | Yoga
– 12 juli | Yoga
– 13 september | Yoga
– 11 oktober | Mindfulness

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef u snel op via de officiële ticketing website van LF2018! We hanteren een minimum aantal aanmeldingen van 10 personen.

www.johnnyfotografie.nl

Chi Kung
Zhineng Qigong is een oude Chinese bewegingsleer die gebaseerd is op het sturen van Qi (energie). De meditatieve bewegingen die vooral staand worden uitgevoerd bevorderen de lichamelijke en geestelijke gezondheid. De sessies zijn een goede introductie op Chi Kung en worden gegeven door docente Lia Pieterse.

Yoga
De yogalessen worden gegeven door The Sweat Series in Leeuwarden. Deze workshop wordt gegeven op kamertemperatuur of als het weer het toelaat natuurlijk heerlijk buiten, maar in de studio van The Sweat Series wordt les gegeven op 30º en 38º. Want The Sweat Series biedt Warm & Hot Yoga lessen in hun prachtige studio! Yoga in een verwarmde ruimte tot deze temperaturen heeft zóveel voordelen. Naast dat je calorieën verbrandt, verdwijnen ook de afvalstoffen uit je lichaam en is de warmte heel fijn voor je spieren. Voor meer informatie zie de website: The Sweat Series.

praktische zaken
Deze Yoga en Chi Kung workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Je hoeft niet lenig te zijn, je hoeft niet sterk te zijn en je hoeft niet ervaren te zijn. Je hoeft alleen maar op het matje / blote voeten te stappen en zelf te ervaren wat het in deze mooie setting voor jou kan betekenen!

Het is handig om evt. wat warme kleding mee te nemen voor in de eindontspanning. Neem je zelf even een matje en een flesje water mee? Deze workshop geven we gewoon op kamertemperatuur (binnen) of als het weer het toelaat natuurlijk heerlijk buiten!