In de Blokhuispoort, te Leeuwarden, is de Honeysuckle Blue(s) tuin dagelijks te bezoeken. Met deze bijzondere verfplantentuin die de kracht van natuurlijke verfstoffen laat zien, namen we in 2016 deel aan de Chelsea Flower Show in Londen. Voor LF2018 bouwden we de tuin opnieuw op in de oude gevangenis van Leeuwarden en heel 2019 zal de tuin nog te zien zijn.

De verfgewassentuin Honeysuckle Blue(s) nodigt bezoekers uit om de (bijna) vergeten kennis over natuurlijke verfstoffen en hun kwaliteiten te ervaren en herinneren. Door weer een andere kant van ‘heel normale’ planten te laten zien, hopen we nieuwe waardering en een gevoel van verwondering op te roepen voor deze onbekende bronnen die ons omringen.

In 2016 nam Farm of the World deel aan de Chelsea Flower Show, een prestigieuze tuinenshow in Londen. Beeldend kunstenaar Claudy Jongstra en tuinontwerper Stefan Jaspers ontwierpen hiervoor de verfplantentuin met de titel Honeysuckle Blue(s) Garden, ondersteund door AkzoNobel en de Nederlandse Ambassade in Londen. De tuin won een Silver-Gilt medaille in de categorie Fresh Garden.

De Honeysuckle Blue(s) tuin is mede mogelijk gemaakt door: Leeuwarden-Fryslân 2018, Stichting DOEN, Mondriaan Fonds en Iona Stichting. De tuin wordt daarnaast genereus ondersteund door: Friehof Hoveniers, Cruydt-Hoeck Wildebloemenzaden, Wildeplanten kwekerij De Heliant, Kwekerij Heutinck, Nobre Cál halfverharding en Handelsbedrijf R. Postmus.

Honeysuckle Blue(s) bevindt zich op de oude luchtplaats, helemaal achterin de Blokhuispoort, achter Alibi Hostel. Zie de plattegrond: