Claudy Jongstra maakt al zo’n twintig jaar kunstwerken en architecturale installaties van handgevilt materiaal. Ze werkt zoveel mogelijk in een gesloten ecosysteem en houdt de hele productieketen van haar werk in eigen hand; van de schaapskuddes waar de wol van wordt gebruikt, tot het kweken van verfgewassen en het verven met natuurlijke verfstoffen. Haar werk is gebaseerd op ethische waarden als rentmeesterschap, biodiversiteit en het behoud van natuurlijk erfgoed.

U kunt deelnemen aan een van de workshops verven met natuurlijke verfgewassen zoals uienschil, walnoot, brandnetel of indigo. Helaas is de kennis over deze eeuwenoude methoden snel aan het verdwijnen. Natuurlijke verfstoffen creëren kleuren die essentieel anders zijn. Ze hebben diepte, schakeringen, nuance en beweging en zijn elke keer iets anders; ze resoneren met wat we in de natuur zien.

Tijdens deze workshop gaat u zelf aan de slag met met het verven van wol en organza. Voor het verven worden alleen natuurlijke materialen gebruikt. Denk hierbij aan de wortels van planten of de schillen van uien. Wordt ook lid van de Woven Skin Community en maak tijdens deze workshop een mooie padge. De workshop wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Natural Colours is onderdeel van onze ‘Thursday Workshops’ die we van april t/m oktober (m.u.v. augustus) elke donderdag op De Kreake organiseren.

Deze workshop vindt elke derde donderdag van de maand plaats en wordt gegeven door een assistent van Claudy Jongstra.
Data:
– 19 april
– 17 mei
– 21 juni
– 19 juli
-20 september
– 18 oktober

We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, geeft u zich dus snel op!