Binnen de lezingenreeks Food for thought, organiseren we een Boerenmiddag. Deze bijeenkomst gaat over boeren die in transitie zijn van reguliere naar biologische landbouw, of dit al hebben gedaan. We willen graag een aantal inspirerende voorbeelden uit Friesland aan het woord laten en hun verhaal over de keuzes, obstakels en de transitie laten horen. Maar we zijn ook benieuwd naar hun toekomstplennen.

 

Een van de sprekers is Auke Stremler, van Op De Him, die met zijn vrouw Rennie sinds een paar jaar biologisch boert en er eigenlijk alleen maar voordelen in ziet. Hij heeft diverser en creatiever werk, heeft er meer lol in en er zit bovendien een beter verdienmodel in. Auke werkt bovendien samen met Natuurmonumenten, een vruchtbare en interessante samenwerking.

Een andere spreker en best practice is Jaring Brunia. Jaring besloot het reguliere bedrijf van zijn vader niet over te nemen, maar begon een paar jaar later toch een biologisch boerenbedrijf waar hij het rigoureus anders aanpakt. Hij koos ervoor kleinschalig te boeren, zonder vervuilende input van buitenaf. Het doel was een weelderige biodiverse boerderij te ontwikkelen.

Deze boeren zijn voorlopers en laten zien waar het naar toe moet met de landbouw, niet alleen in Friesland, maar in heel Nederland en zelfs de wereld.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Boek dan hier uw tickets via de officiële ticketshop van LF2018.