Op donderdag 27 september is onze volgende Food for thought Lecture onder de titel Future in Fashion. De middag gaat over de mode-industrie die een van de meest vervuilende sectoren ter wereld is. Van de CO2 uitstoot die bij de productie en het transport vrijkomt, de enorme hoeveelheden water die nodig zijn voor de grondstoffen en het verven van de textiel, tot de grote hoeveelheid afval die fast-fashion met zich meebrengt. Het is bovendien een heel ondoorzichtig systeem waarbij kinderarbeid en uitbuiting van arbeiders moeilijk uit te sluiten is.

Tijdens deze middag willen we met twee sprekers kijken naar verschillende voorbeelden die zich richten op een ander modesysteem voor de toekomst. Pascale Gatzen is hoofd van de nieuwe Fashion-master van ArtEZ, Arnhem waarin radicaal anders naar mode wordt gekeken. Renee van der Hoek is assistent curator van State of Fashion: searching for the new luxury, het eerste internationale mode-event dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem.

De middag is van 15.00 uur (ontvangst vanaf 14.30 uur) tot 17.00 uur. Voor meer informatie of om tickets te bestellen, klik dan hier.