Farm of the World, Cor Unum, Studio Claudy Jongstra, en EE Labels tonen hun samenwerking op het gebied van design en materiaal in de expositie Natural Forces. De presentatie Natural Forces toont de concrete impact van design op een sociale en duurzame samenleving. Het gaat over de kracht en rijkdom van de natuur en de wijze waarop deze organisaties daarmee omgaan. Daarnaast geven de organisaties inzicht in hun werkprocessen en laten ze zien hoe de producten CLAY en YARNS tot stand zijn gekomen.

Cor Unum toont zijn werkwijze in een speciaal ontworpen keramiekfabriekje. Studio Claudy Jongstra organiseert een sociaal broodproject waarbij het publiek de gelegenheid krijgt eigen brood te bakken en een bijdrage te leveren aan BREAD Reveal: een verzameling van culturele en culinaire verhalen over de betekenis van brood. EE Labels presenteert de meest prachtige labels geweven van biologische katoen en gerecycled PET garen, en onder de naam EE Exclusives jacquard geweven servetten van restgarens uit eigen fabriek. En Farm of the World toont met zijn mobiele screen printing station wat zeefdrukken eigenlijk is.

Daarnaast presenteren de samenwerkingspartners tijdens Dutch Design Week 2017 twee nieuwe productlijnen: CLAY Reglaze en YARNS Relate. De bijzondere editie servies en serie servetten zijn speciaal voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 ontworpen. CLAY en YARNS dragen bovendien bij aan de ondersteuning van Treasures of Nature, een project voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn hiermee een origineel en vooral sociaal en duurzaam project.

Natural Forces is tijdens de Dutch Design Week van 21 – 29 oktober 2017 dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur te bezoeken in het Natlab: Kastanjelaan 500 / 5616 LZ Eindhoven (Strijp Area).
Zaterdag 21 oktober om 14.00 uur: lecture Natural Forces.