Foto: Sonia Mangiapane

Vandaag wordt CLAY reglaze gelanceerd, een bijzondere keramiekservies ontstaan uit een samenwerking tussen Cor Unum, Farm of the World en Claudy Jongstra.

In samenwerking met keramiekstudio Cor Unum ontwierp Claudy Jongstra voor Farm of the World een speciale editie van het Reglaze-servies: CLAY. Het servies is gebaseerd op de kleuren die Jongstra in haar werk gebruikt, gemaakt van natuurlijke verfstoffen van onder meer ui, walnoot en indigo. Het servies is handgemaakt en duurzaam en bestaat uit borden, kommen, bekers, kannen en schalen.

Duurzaam en sociaal bewust
Het servies is gemaakt van hergebruikt klei- en glazuurafval en wordt handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Charlotte Landsheer, vormgever en directeur van Cor Unum, ontwierp de basis geïnspireerd op de klassieke designs van Cor Unum: basic, tijdloos en stapelbaar. Het servies wordt onder meer gebruikt door chef-koks Sergio Herman (The Jane) en Dan Barber (Blue Hill Farm).

Samenwerking
CLAY reglaze is het resultaat van een bijzondere samenwerking van drie organisaties die maatschappelijk ondernemen: Cor Unum keramiekstudio, Studio Claudy Jongstra en Stichting Farm of the World.

Het servies is vanaf 8 april verkrijgbaar via de webshop van Cor Unum (www.corunum-ceramics.nl) en bij design- en museumshops. Meer informatie is verkrijgbaar via info@corunum.nl

Foto’s: Sonia Mangiapane