Op donderdag 28 juni is de volgende lezing in onze Food for thought lezingenreeks. De middag zal gaan over het thema Dutch Cuisine en is getitled: Frisian Food. De lezing wordt gevolgd door een exclusief vijfgangendiner die bereid wordt door de leerlingkoks van ROC Friese Poort.

Voor deze lezingenmiddag hebben we onder meer Albert Kooy uitgenodigd. Hij is een van de grondleggers van Dutch Cuisine. Kooy heeft vijf principes van De Nieuwe Nederlandse Keuken ontwikkeld die een betere toekomst voor mens, dier en natuur voorstaan. Dit sluit goed aan bij wat we op De Kreake doen en bij het gedachtegoed van Farm of the World. Als tweede spreker hebben we Gerard Voskuilen gevraagd. Hij heeft samen met Kooy een Dutch Cuisine opleiding heeft opgezet aan ROC Friese Poort in Sneek. Voskuilen vertelt over het curriculum van de opleiding en hoe de studenten hier op reageren.

We beginnen de middag om 15.00 uur en zijn om 20.00 uur klaar met dineren. Voor meer informatie of om tickets te bestellen, klik dan hier.