De Kreake is gesitueerd op kleigrond. Al eeuwen is klei een van de producten van de lokale en regionale economie. Op de Kreake zullen studenten, designers en kunstenaars van uit de hele wereld experimenteren met lokale klei.

Daarnaast hebben we sinds april 2017 onze eigen Farm of the World-keramieklijn! In samenwerking met keramiekstudio Cor Unum ontwierp Claudy Jongstra voor Farm of the World een speciale editie van het Reglaze-servies: CLAY. Het servies is gebaseerd op de kleuren die Jongstra in haar werk gebruikt, gemaakt van natuurlijke verfstoffen van onder meer ui, walnoot en indigo. Het servies is handgemaakt en duurzaam en bestaat uit borden, kommen, bekers, kannen en schalen.

Het servies is duurzaam en sociaal bewust: het is deels gemaakt van hergebruikt klei- en glazuurafval en wordt handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het servies is vanaf 8 april verkrijgbaar via de webshop van Cor Unum, design- en museumshops.

News

Activiteiten op De Kreake in 2018

Van april tot en met oktober organiseren we elke donderdag een activiteit op De Kreake in Húns (met uitzondering van augustus).

Learn more

Natural Forces – Dutch Design Week 2017

Farm of the World doet mee aan de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven.

Learn more

Foto: Sonia Mangiapane

CLAY reglaze out now!

Vandaag wordt CLAY reglaze gelanceerd, een bijzondere keramiekservies ontstaan uit een samenwerking tussen Cor Unum, Farm of the World en Claudy Jongstra.  

Learn more

Information

People

projectleider: Judith Öfner

Partners

Cor Unum, ‘s-Hertogenbosch

Contact

Voor meer informatie, neem contact op met Judith Öfner via judith@farmoftheworld.nl